Kotisivuista kysyttyä

Mitä tarkoittaa SSL-salaus? Millainen on hyvä osoite? Miten Google löytää nettisivuni? Kokosimme yleisimmät kysymykset yhteen ja tarjoilemme niihin vastaukset.

Miksi yrityksellä pitää olla kotisivut?

Ihmiset etsivät lähes kaikkea ensin netistä. Siksi kotisivut ovat verraton asiakaspalvelukanava, joka jakaa tietoa kellon ympäri. Kotisivut ovat paikka, johon asiakkaasi ohjataan Googlen hakutuloksista. Hyvät kotisivut vahvistavat myös uskottavuutta ja luotettavuutta. Voisi sanoa, että yritystä ei ole olemassa, jos se ei ole netissä.

Millainen on hyvä osoite?

Autamme sinua hyvän verkkotunnuksen eli domainin valinnassa. Kannattaa valita selkeä verkko-osoite, joka on helppo muistaa ja kuvaa yritystäsi. Aina sen ei tarvitse kuitenkaan olla yrityksen virallinen nimi. Järkevä osoite jää mieleen ja auttaa myös hakukoneoptimoinnissa. Esimerkiksi www.putkimiestampere.fi on selkeästi parempi kuin vaikkapa www.koti.soon.tuubipaja.com/putkimies_kokkonen.

Miten Google löytää kotisivuni?

Kun rakennamme kotisivut,  varmistamme niiden hakukonelöydettävyyden. Tällöin otsikoissa ja teksteissä sekä koodissa olevissa metatiedoissa on relevanttia sisältöä, jonka Google löytää ja jota se arvostaa hakutuloksissa. Hakukoneoptimoinnin (SEO, Search Engine Optimization) tavoitteena on yleensä saada nettisivut Googlen hakutulosten kärkeen ja houkutella hakutuloksien katsojat valitsemaan juuri kyseisen sivuston. Kun sivut ovat valmiit, voimme toteuttaa myös tehokkaat Google-kampanjat (hakukonemarkkinoinnin SEM, Search Engine Marketing). Silloin sivusi nousevat hakutulosten kärkeen maksettuina mainoksina.

Mitä tarkoittaa SSL-salaus?

SSL (Secure Sockets Layer) on tavallaan koodi, jonka avulla sivusto todistaa olevansa se, mikä se sanoo olevansa. Sillä on myös merkitystä löydettävyyden kannalta: esimerkiksi maailman suosituin selain Google Chrome varoittaa suojaamattomista sivuista, ja Googlen hakutuloksissa sijoitus on huonompi ilman sertifikaattia.

Jaa julkaisu:

Lue myös

Tampereen Kauneusateljé

Referenssi Tampereen Kauneusateljé on kauneudenhoidon edelläkävijä, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen ja terveen ihonhoitovaihtoehdon. Olemme erikoistuneet iho-ongelmien…