Miten Googlen kuvahaku toimii ja miten hakutuloksissa pääsee esiin?

Tuttu sanonta, jonka mukaan yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, on hyvä pitää mielessä, kun tuottaa sisältöä verkkosivuille. Kuvat herättävät huomiota ja mielenkiintoa usein paremmin kuin teksti, ja siksi kuvitukset ovat tärkeä osa toimivien ja myyvien kotisivujen suunnittelua. Hyvä kuvasisältö voi myös tuoda kotisivuille rutkasti lisää kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita, jos kuvat nousevat esiin Googlen kuvahaussa. Kuvituksen suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa siis satsata.

Listasimme muutaman vinkin, joilla voit optimoida kuvia eli parantaa niiden löydettävyyttä Googlen kuvahauissa:

1. Pidä kuvatiedostojen koko mahdollisimman pienenä

Kuvat kannattaa pakata mahdollisimman pieniksi. Toki niiden ei pidä olla nuppineulan pään kokoisia, vaan laadun on säilyttävä hyvänä. Huonot ja epätarkat kuvat vaikuttavat kotisivujen käyttökokemukseen ja ulkoasuun.

Kuvien koko vaikuttaa myös kotisivujen latautumisnopeuteen: mitä isompia tiedostoja sivuilla on, sitä hitaammin ne latautuvat eli aukeavat. Googlen kuvahaku ottaa myös tämän huomioon. Kuvien koko siis vaikuttaa siihen, miten hyvin ne voivat nousta esiin kuvahaussa.

2. Nimeä kuvatiedostot huolella

Kuvatiedostot kannattaa nimetä siten, että tiedoston nimi kertoo, mitä kuvassa on. Nimeä kuva esimerkiksi näin: “valkoinen keittiö.jpg”.

3. Kirjoita kuville kuvaavat Alt-tekstit

Alt-tekstit ovat tärkeitä niin optimoinnin kuin saavutettavuuden kannalta. Hyvä vaihtoehtoinen teksti eli Alt-teksti kertoo, mitä kuvassa on.

4. Kirjoita myyvät kuvatekstit tuotteistasi

Erityisesti tuotekuviin kannattaa kirjoittaa myyvät kuvatekstit. Kuvitus- ja fiiliskuviin kuvatekstejä ei tarvitse kirjoittaa.

Voit siis saada kotisivuillesi paljon uusia kävijöitä, kun kuvasi pääsevät mukaan Googlen kuvahakuihin. Se ei kuitenkaan ole ainoa sivujesi löydettävyyteen vaikuttava tekijä. Parhaat tulokset saat, kun kotisivujesi optimointi on kokonaisuudessaan kunnossa ja sisältö palvelee ja houkuttelee asiakkaita.

Jos kaipaat apua, autamme mielellämme!
Meiltä löytyy joukko asiantuntevia ammattilaisia, joilla on erityisosaamista toimivien kotisivujen suunnittelussa ja toteutuksessa. Yhteistyö kanssamme on luotettavaa, nopeaa ja helppoa.

Jaa julkaisu:

Lue myös

Tampereen Kauneusateljé

Referenssi Tampereen Kauneusateljé on kauneudenhoidon edelläkävijä, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen ja terveen ihonhoitovaihtoehdon. Olemme erikoistuneet iho-ongelmien…

Ylämaan Auto

Aloitimme 0100100:n kanssa yhteistyön, koska kotisivumme olivat vanhanaikaiset emmekä pystyneet tekemään päivityksiä sivuille lainkaan. Lopulta tutun tekemät sivut lakkasivat toimimasta kokonaan.