Tietosuojakäytäntö – 0100100 Merellä

Viimeksi muutettu: 2022-03-03

Tämän tietosuojakäytännön tarkoituksena on ylläpitää yksityisyyden suojan korkeaa suojatasoa sekä selventää Eniron kantaa yksityisyyteen liittyvissä kysymyksissä ja henkilötietojen käsittelyyn 0100100 Merellä -palvelun käytön yhteydessä. Turvaamme asiakkaidemme ja käyttäjiemme yksityisyyden tämän käytännön ja soveltuvan lainsäädännön, kuten yleinen tietosuoja-asetus (2016/679, ”GDPR”) ja muut soveltuvat kansalliset tietosuojalait Suomessa (”tietosuojalainsäädäntö”), mukaisesti. Eniro Sverige AB, 556445–1846 (”Eniro”) vastaa rekisterinpitäjänä henkilötietojesi käsittelystä siten kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvataan.

Tämä tietosuojakäytäntö koskee nimenomaisesti 0100100 Merellä -palvelun yhteydessä tapahtuvaa henkilötietojen käsittelyä. Lisätietoja muiden palveluiden yhteydessä suorittamastamme henkilötietojen käsittelystä saat Tietosuojakäytännöstämme täältä.

  1. Yhteenveto tietojenkäsittelyä koskevista käytännöistämme

Keräämme henkilötietoja muun muassa yhteydenpitoon asiakkaidemme ja käyttäjiemme kanssa ja täyttääksemme heihin kohdistuvat sitoumuksemme tekemiemme sopimuksien mukaisesti sekä parantaaksemme samalla 0100100 Merellä -palvelun laatua. Mikäli annat suostumuksesi, keräämme myös henkilötietoja voidaksemme tarjota sinulle räätälöityä sisältöä ja mainoksia. Tämän lisäksi keräämme henkilötietoja tarjotaksemme sinulle pääsyn palveluihin ja hallinnoidaksemme sitä sekä vastataksemme kysymyksiisi asiakaspalvelussa ja virheiden korjaamiseksi.

Eniro käsittelee henkilötietojasi ainoastaan niitä tarkoituksia varten, joita varten ne on kerätty tämän tietosuojakäytännön sekä asianomaisen lainsäädännön mukaisesti.

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin on tarpeen tässä tietosuojakäytännössä kuvattujen tarkoitusten täyttämiseksi. Kun henkilötietosi eivät ole enää olennaisia niiden tarkoitusten kannalta, joita varten ne on kerätty, poistamme tai anonymisoimme henkilötietosi mahdolliset lokit ja varmuuskopiot mukaan lukien.

  1. Tarkempaa tietoa käsittelystä

Hallinnoi tiliäsi ja ostoksiasi

Kun luot tilin 0100100 Merellä -palveluun tai teet tilauksen, meidän täytyy käsitellä tiettyjä henkilötietojasi kuten nimeäsi, yhteistietojasi, tilaustietojasi, maksutietojasi ja käyttäjätietojasi. Tämä on tarpeen tilisi hallinnoimiseksi (sisäänkirjautuminen, viestintä ym.), maksujen suorittamiseksi ja tilausvahvistusten sinulle lähettämiseksi.

Tietoja käsitellään meidän sinun kanssasi tekemän sopimuksen täytäntöön panemiseksi (GDPR 6(1)(b)). Tietosi ja tilisi poistetaan sen jälkeen, kun olet lopettanut tilauksesi etkä ole käyttänyt tiliäsi 24 kuukauteen tai jos poistat tilisi. Lähetämme sinulle muistutuksen 30 päivää ennen kuin tilisi poistetaan. Tiedot maksuista poistetaan pääsääntöisesti, kun ne eivät ole enää tarpeen maksun suorittamiseksi, mutta tiettyjä tietoja voidaan säilyttää pidempään lainsäädännössä asetettujen vaatimusten mukaisesti; katso tarkemmat tiedot alempaa.

Sijaintiin perustuvat palvelut ja muut lisäpalvelut

Jotta Eniro voi tarjota sinulle sijaintiin perustuvia palveluita ja muita lisäpalveluita, Eniro voi kerätä, käyttää ja säilyttää tarkkoja sijaintitietoja mukaan lukien tietokoneesi tai laitteesi reaaliaikainen maantieteellinen sijainti ja veneesi tiedot. Käytämme sijaintisi seuraamiseen erilaisia tekniikoita kuten GPS:ää, Bluetoothia ja IP-osoitettasi sekä wifi-tukiasemia (hotspots) että mobiiliantennien tukiasemien sijainteja.

Kun käytät 0100100 Merellä -palvelun toimintoja kuten Seurantaplotteri, Ankkurivahti tai Mies yli laidan (MOB) hakee sovellus paikkatietoja myös silloin, kun sovellus toimii taustalla, jotta toimintoja voidaan tarjota sinulle. Voit valita itse haluatko aktivoida 0100100 Merellä -palvelun toiminnot.

Tietoja käsitellään antamasi suostumuksen (GDPR 6(1)(a)) perusteella, jonka olet antanut aktivoimalla kyseiset toiminnot 0100100 Merellä -palvelussa. Mies yli laidan -toiminnossa käsittelemme henkilötietoja sinun tai toisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi (GDPR 6(1)(d)). Tiedot poistetaan kahden kuukauden sisällä siitä, kun sijaintipohjaista palvelua on viimeksi käytetty. Tämän jälkeen tiedot joko anonymisoidaan tai poistetaan.

Kohdennettu sisältö ja asianmukainen mainonta palvelussa

0100100 Merellä -palvelu sisältää toiminnon, joka tarjoaa kohdennettua sisältöä tiedon ja mainosten muodossa. Eniro, Eniron asiakkaat ja yhteistyökumppanit tarjoavat tällaista tietoa ja mainoksia. Edellä mainittu huomioiden, mikäli annat suostumuksesi tähän, voimme kerätä tietoja siitä, miten sinä käyttäjänä käytät tuotteitamme ja palveluitamme tarjotaksemme sinulle kohdennettua sisältöä ja mainoksia. Voimme myös antaa yhteistyökumppaneillemme mahdollisuuden tähän.

Tietoja käsitellään suostumuksen nojalla (GDPR 6(1)(a)), ja tiedot poistetaan, kun peruutat suostumuksesi tai kun tietoja ei muuten ole enää tarpeen käsitellä, jos käsittelyn tarkoitus on täytetty.

Voit myöhemmässä vaiheessa kieltää Eniroa käsittelemästä tietojasi kohdentaakseen mainoksia palvelun selainversiossa –lisätietoja kohdennetusta verkkomainonnasta kieltäytymisestä sekä tietoa profiilien luomisesta internetkäyttäytymisesi perusteella saat tutustumalla evästekäytäntöömme. Voit kieltäytyä kohdennetuista mainoksista sovelluksessa seuraavasti: mene sivuvalikkoon ja ota pois käytöstä Salli seuranta.

Suoramarkkinointi sähköpostitse ja tekstiviestillä

Eniro käyttää henkilötietoja suoramarkkinointiin voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkoviestintävälineiden sijasta otamme sinuun suoraan yhteyttä, jolloin pyrkimyksemme on saada sinulta vastaus. Yhteydenotto voi tapahtua sähköpostitse tai tekstiviestitse markkinoidaksemme meidän omia vastaavia tuotteita ja palveluita.  Suostumuksellasi voimme myös antaa tällaisia henkilötietoja yhteistyökumppaneillemme, jotka haluavat olla yhteydessä sinuun suoramarkkinointitarkoituksessa.

Henkilötietojen käsittely samankaltaisia tuotteita ja palveluita koskeva Eniron suoramarkkinoinnin yhteydessä perustuu Eniron oikeutettuun etuun (GDPR 6(1)(f)), sillä Enirolla on oikeutettu etu myydä tällaisia tarjoamiamme asiaankuuluvia lisäpalveluita sinulle. Tiedot poistetaan 18 kuukauden kuluttua tietojen keräämisestä. Kolmansille osapuolille jaettavia henkilötietoja käsitellään suostumuksen nojalla (GDPR 6(1)(a)), ja tiedot poistetaan, kun peruutat suostumuksesi tai kun tietoja ei ole muuten enää tarpeen käsitellä, koska käsittelyn tarkoitus on täytetty.

Tuotteiden ja palveluiden parantaminen ja tilastointi

Eniro voi kerätä tilastollisiin tarkoituksiin tietoa siitä, miten käytät 0100100 Merellä -palvelua analysoidaksemme palvelun käyttöäsi, jolloin voimme parantaa 0100100 Merellä -palvelua ja muita tuotteita ja palveluita, joita Eniro kehittää. Eniro voi myös kerätä tietoa markkinakehityksestä tulevan kysynnän määrittämiseksi voidakseen kehittää tuotteitaan ja palveluitaan. Käytämme lisäksi IP-osoitteita, jotta voimme esimerkiksi diagnosoida ongelmia palvelimissamme ja verkoissamme sekä hallinnoidaksemme verkkosivustojamme. Käytämme IP-osoitteita myös tilastollisiin tarkoituksiin.

Tietoja kerätään myös tuotteidemme ja palveluidemme parantamiseksi, käyttäjäystävällisyyden lisäämiseksi, asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi sekä häiriöistä tiedottamiseksi. Tällaisia tietoja kerätään esimerkiksi Google Analytics, Google Firebase Crashlytics ja Facebook -palveluiden avulla sekä käyttämällä evästeitä, jotka eivät sisällä henkilötietoja.  Löydät lisätietoja evästeistä ja niiden estämisestä tutustumalla evästekäytäntöömme.

Käsittelemme evästeiden ja muiden seurantekniikoiden kautta saamiamme henkilötietoja, kun käytät 0100100 Merellä -palvelua verkkoselaimessa, mutta emme itse sovelluksessa. Käsittely evästeitä ja muita seuranteknologioita käytettäessä perustuu suostumukseen (GDPR 6(1)(a)), ja tiedot poistetaan, kun peruutat suostumuksesi tai kun tietojen käsittely ei muutoin ole enää tarpeen käsittelyn tarkoituksen täytyttyä. Silloin kun tuotteiden ja palveluiden parantamiseksi tehtävä tietojen käsittely ei perustu evästeisiin tai muuhun seurantateknologiaan, käsitellään tietoja oikeutetun edun nojalla (GDPR 6(1)(f)). Meidän tietojen käsittelyä koskeva oikeutettu etumme on seurata 0100100 Merellä -palvelun käyttöä, jotta voimme luoda parempia tuotteita tulevaisuudessa. Tiedot poistetaan tai anonymisoidaan kokonaan kuuden kuukauden kuluttua niiden keräämisestä.

Osallistuminen käyttäjäpaneeliin

Parantaaksemme 0100100 Merellä -palvelua ja muita palveluita ja tuotteita, joita Eniro kehittää, käsittelemme henkilötietoja, joita olet käyttäjänä vapaaehtoisesti antanut osallistumalla käyttäjäpaneeliimme. Tiedot, joita käsittelemme, ovat nimi, yhteystiedot, ikä, asuinpaikka, veneen malli, merellä vietetyt päivät, luonnonsatamassa vietetyt päivät ja vierassataman varaamista ja käyttöä koskevat yksityiskohtaiset tiedot.

Henkilötietoja käsitellään suostumuksen nojalla (GDPR 6(1)(a)) ja tiedot poistetaan, kun peruutat suostumuksesi tai viimeistään 60 kuukauden kuluttua suostumuksesi antamisesta.

Väärinkäytön ehkäisy

Käytämme käyttäjien toiminnasta ja elektronisista laitteista kerättyjä henkilötietoja palveluun kohdistuvien eri väärinkäytön muotojen ja laittoman toiminnan estämiseksi, rajoittamiseksi ja selvittämiseksi. Internetin väärinkäytöllä tarkoitetaan esimerkiksi identiteettivarkauksia, petoksia ja häirintää.

Tietoja käsitellään oikeutetun edun nojalla (GDPR 6(1)(f)). Meidän oikeutettu etumme on varmistaa, ettei palvelua käytetä väärin tai luvattomalla tavalla. Tietoja säilytetään enintään kolmen vuoden ja yhden kuukauden ajan tietojen keräämisen jälkeen.

Arkaluonteiset tiedot ja alle 16-vuotiaat henkilöt

Emme koskaan kerää tai käsittele henkilötietoja, joita voidaan pitää arkaluonteisina, kuten tietoja terveydestäsi. 0100100 Merellä -palvelua ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaiden henkilöiden itsenäiseen käyttöön, eikä Eniro kerää tarkoituksella henkilötietoja keneltäkään alle 16-vuotiaalta henkilöltä. Jos huomaat, että lapsesi on antanut meille henkilötietoja ilman suostumustasi, ota meihin yhteyttä osoitteeseen dataprotectionoffice@eniro.com.

Peruuttamisoikeuden, reklamaatioiden tai muiden vaateiden käsittely

Voidaksemme käsitellä oikeuksiasi kuluttajana, kuten peruuttamis- ja reklamaatio-oikeuksia, täytyy meidän käsitellä tiettyjä sinua koskevia henkilötietoja kuten nimeä, yhteystietoja ja tietoja kanssasi käytävästä yhteydenpidosta (esimerkiksi asianomaista tilausta koskevat tiedot).

Tietoja käsitellään lakisääteisten velvoitteidemme ja oikeutetun etumme nojalla (GDPR 6(1)(c) ja 6(1)(f)). Käsittely on tarpeen kuluttajaoikeudellisen lainsäädännön mukaisesti toimimiseksi ja siten lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi. Meillä on myös oikeutettu etu esittää mahdollinen oikeusvaade tai puolustautua sellaista vastaan. Henkilötietoja säilytetään siitä hetkestä lähtien, kun esität vaateesi tai me esitämme vaateen ja niitä käsitellään niin kauan kuin vaadetta koskeva prosessi on käynnissä ja niin kauan kuin soveltuvassa lainsäädännössä, kuten esimerkiksi vanhentumista koskevissa säännöksissä, edellytetään.

Lakisääteisten velvoitteidemme noudattaminen

Saatamme myös muissa tapauksissa joutua käsittelemään henkilötietoja lakisääteisten velvoitteidemme perusteella. Saatamme esimerkiksi joutua käsittelemään tietoja maksuhistoriasta, maksutapahtumista ja muusta asiaankuuluvasta aineistosta noudattaaksemme kirjanpitolain mukaisia lakisääteisiä velvoitteitamme.

Tietoja käsitellään lakisääteisten velvoitteiden perusteella (GDPR 6(1)(c)). Tiedot poistetaan, kun lakisääteinen velvoite on täytetty, esimerkiksi 6 vuoden jälkeen kirjanpitolain mukaisesti.

  1. Henkilötietojen siirto yhteistyökumppaneillemme (kolmas osapuoli)

Siirto Eniro-konsernille

Henkilötietoja voidaan siirtää Eniro-konserniin kuuluvien yritysten välillä palveluiden tarjoamiseksi, hallinnollisessa tarkoituksessa, markkinointitarkoituksessa tai muussa tästä käytännöstä ilmenevästä tarkoituksessa.

Yhteistyökumppanimme ja henkilötietojen käsittelijämme

Jos annat suostumuksesi, Eniro voi antaa tietoja 0100100 Merellä -palvelun käytöstäsi Eniron yhteistyökumppaneille ilmaistakseen tiettyyn mainokseen tai kampanjaan kohdistuvasta mielenkiinnostasi.

Lisäksi Enirolle palveluita toimittavat kolmantena osapuolena olevat toimittajat (henkilötietojen käsittelijät) voivat siirtää ja käsitellä henkilötietojasi, jotta nämä yritykset voivat suorittaa Eniron tilaamia palveluja. Kyseisille yrityksille luovutetaan vain tässä käytännössä esitettyjen tarkoitusten täyttämiseksi tarvittavat henkilötiedot. Kaikkien kolmantena osapuolena olevien toimittajien on noudatettava ohjeitamme ja sovellettavia Henkilötietojen Käsittelysopimuksia sekä muita mahdollisia Eniron ja kolmantena osapuolena olevien toimittajien välisiä sopimuksia. Yritysten on myös otettava käyttöön asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi. Esimerkiksi IT-toimittajamme ovat henkilötietojen käsittelijöitä.

Viranomaiset

Eniro voi luovuttaa henkilötietoja kolmannelle osapuolelle kuten poliisille tai muulle viranomaiselle rikostutkinnan yhteydessä tai jos Enirolla on muutoin velvollisuus luovuttaa tällaisia tietoja lain tai viranomaisen päätöksen perusteella.

  1. Pitääkö sinun antaa tietojasi meille?

Meidän on käsiteltävä ostohetkellä antamiasi henkilötietoja, jotta voimme tehdä sopimuksen kanssasi ja toimittaa tilaamasi palvelun. Meidän on myös käsiteltävä tiettyjä henkilötietoja lainsäädännön tai muiden säännösten vaatimusten noudattamiseksi. Voit lukea alla olevista taulukoista henkilötiedoista, joita sinun täytyy antaa meille. Taulukoihin on merkitty myös käsittelyn oikeusperuste, joka on joko ”sopimuksen täyttäminen”, ”oikeutettu etu”, ”suostumus”, ”elintärkeiden etujen suojaaminen” tai ”lakisääteinen velvoite”. Jos et anna tällaisia henkilötietoja, et voi tehdä ostoksia meillä.

  1. Turvallisuus ja eheys

Eniron omistamilla ja hallinnoimilla verkkosivustoilla on korkea turvallisuustaso, jonka tarkoituksena on suojata Eniron hallinnassa olevia henkilötietoja. Eniro käsittelee henkilötietoja vain niitä ylempänä lueteltuja tarkoituksia varten, joita varten henkilötiedot on kerätty. Vain asianmukaisilla työntekijöillä, joiden työtehtävien hoitaminen edellyttää henkilötietojen käsittelyä, on pääsy henkilötietoihin. Henkilötietoja ei käsitellä pidempään kuin kyseinen tarkoitus edellyttää. Noudatamme lakisääteisiä velvoitteita ja sisäisiä säilytysaikoja koskevia ohjeitamme.

Eniro on toteuttanut asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojesi suojaamiseksi, jotta ainoastaan asianmukaisilla henkilöillä on pääsy henkilötietoihin. Olemme myös ottaneet käyttöön sisäiset ohjeistukset suojataksemme henkilötietojen käsittelyä.

  1. Missä tietojasi käsitellään?

Pääsääntöisesti me ja meidän toimittajamme sekä yhteistyökumppanimme käsittelemme henkilötietojasi vain EU/ETA-alueella. Jos henkilötietoja käsitellään EU/ETA-alueen ulkopuolella, sovelletaan joko komission päätöstä, jonka mukaan kyseessä oleva kolmas maa tarjoaa riittävän tietosuojan tason, tai asianmukaisia suojatoimia, esimerkiksi vakiosopimuslausekkeita tai yritystä koskevia sitovia sääntöjä, jotka varmistavat, että oikeutesi ovat suojattuja. Jos haluat jäljennöksen toteuttamistamme suojatoimenpiteistä tai tiedon siitä, minne on asetettu saataville, ota meihin yhteyttä alla ohjeistetun mukaisesti.

  1. Ulkoiset linkit

Eniron verkkosivut ja mobiilisovellukset saattavat sisältää linkkejä ulkoisiin verkkosivustoihin tai palveluihin, joita Eniro ei hallitse. Jos napsautat ulkoiselle verkkosivustolle vievää linkkiä, suosittelemme, että luet ulkoista verkkosivustoa koskevat tiedot henkilötietojen käsittelystä ja evästeiden käytöstä.

  1. Mitkä ovat oikeutesi ja käytössäsi olevat vaihtoehtosi?

Meillä on lakisääteinen velvollisuus varmistaa, että henkilötietojasi säilytetään asianmukaisesti ja että ne ovat ajan tasalla. Kehotamme sinua auttamaan meitä tämän velvoitteen täyttämisessä varmistamalla, että ilmoitat meille kaikista mahdollisista tietoihisi/mieltymyksiisi liittyvistä muutoksista ottamalla meihin yhteyttä.

Voit milloin tahansa käyttää oikeuksiasi koskien henkilötietojasi, joita käsittelemme:

  • Oikeus saada tutustua tietoihin ja oikeus tietojen oikaisemiseen: Sinulla on oikeus pyytää pääsy sinua itseäsi koskeviin henkilötietoihin. Tähän sisältyy esimerkiksi oikeus saada tietoa siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja vai ei, mitä käsiteltävät henkilötiedot ovat sekä käsittelyn tarkoitus. Sinulla on myös oikeus pyytää virheellisten tai puutteellisten henkilötietojen korjaamista. Saadaksesi otteen tiedoistasi ota meihin yhteyttä.
  • Vastustamisoikeus: Sinulla on oikeus vastustaa tiettyä henkilötietojen käsittelyä, kuten esimerkiksi henkilötietojesi käsittelyä markkinointitarkoituksiin tai silloin, kun perustamme muulla tapaa suorittamamme sinun henkilötietojesi käsittelyn oikeutettuun etuun.
  • Oikeus tietojen poistamiseen ja oikeus käsittelyn rajoittamiseen: Voit pyytää henkilötietojesi poistamista, jos tietoja ei esimerkiksi vaadita enää niihin tarkoituksiin, joita varten niitä kerättiin, jos henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti tai jos henkilötiedot tulee poistaa voidaksemme noudattaa lakisääteistä velvollisuutta. Pyytääksesi tietojesi poistamista ota meihin yhteyttä.

Sinulla on myös oikeus pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä. Edellytykset tälle ovat olemassa, jos esimerkiksi kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden tai jos käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja haluat sen sijaan meidän rajoittavan sitä, miten käsittelemme henkilötietojasi.

  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: Voit pyytää henkilötietoja, jotka olet itse antanut ja joita käsitellään automaattisesti suostumukseesi tai sinun ja rekisterinpitäjänä toimivan Eniron väliseen sopimuksen perustuen, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Voit myös pyytää, että henkilötietosi siirretään toiselle rekisterinpitäjälle, jos se on teknisesti mahdollista.
  • Oikeus peruuttaa suostumus: Silloin kun tietojenkäsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.
  • Oikeus kieltäytyä markkinoinnista: Sinulla on mahdollisuus kieltää tuleva markkinointi joka kerta, kun lähetämme sinulle markkinointimateriaalia. Voit myös kieltäytyä markkinoinnista koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä.

Jos haluat tehdä henkilötietojesi käsittelyä koskevan valituksen kansalliselle valvontaviranomaiselle, voit ottaa yhteyttä paikalliseen tietosuojaviranomaiseen (”paikallisella” tarkoitamme jäsenvaltiota, jossa asuinpaikkasi tai työpaikkasi on taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut). Suomessa kansallinen valvontaviranomainen on Tietosuojavaltuutettu (tietosuoja.fi).

  1. Tietosuojakäytännön muutokset

Tämä tietosuojakäytäntö voi muuttua. Tämän vuoksi suosittelemme, että vierailet tällä sivulla säännöllisesti tutustuaksesi tietosuojakäytännön uusimpaan versioon. Jos tietosuojakäytännössä tapahtuu merkittäviä muutoksia, lähetämme sinulle päivityksiä antamiisi yhteystietoihin, jotka olet antanut tililläsi. Uusimman version päivämäärä näkyy tietosuojakäytännön yläosassa.

  1. Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä tietosuojakäytäntöämme koskien, ota yhteyttä Eniron asiakaspalveluun. Eniro-konsernin tietosuojavastaavana toimii Susanne Sörensen.

Voit lähettää sähköpostia tietosuojavastaavalle osoitteeseen dataprotectionoffice@eniro.com tai lähettää kirjeen postitse osoitteeseen Eniro Sverige AB, Box 4085, 169 04 SOLNA.