Vesille lähdössä? Lataa mukaasi uudistettu 0100100 Merellä -merikarttasovellus!

0100100 Merellä on helppokäyttöinen merikarttasovellus harrasteleville merenkulkijoille

0100100 Merellä -sovellus on oiva apuväline kaikille, jotka aikovat veneillä tai tutustua rannikkoon ja saaristoon. Suosittu merikarttasovellus julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2010 ja Suomessa vuonna 2017. Viime vuonna sovelluksella oli jo yli 700 000 käyttäjää Pohjoismaissa.

Sovelluksesta on saatavilla ilmainen versio, joka mahdollistaa Suomen merialueen sekä Saimaan vesistön karttojen käytön sekä maksullinen Pro-versio, joka tarjoaa Ruotsin ja Norjan sekä Tanskan merikarttojen lisäksi laajempia toiminnallisuuksia. Nyt veneilykauden 2020 kynnyksellä julkaisemme myös uusia hyödyllisiä ominaisuuksia.

Maksutta merikartat, GPS, sääennusteet ja MOB

0100100 Merellä -sovellus sisältää Suomen merialueiden sekä Vuoksen vesistön merikartat. Voit tutkia reittiä ja seurata helposti GPS-sijainnin avulla missä kulloinkin liikut. Myös entistä paremmat sääennustetiedot ovat kätevästi saatavilla suoraan sovelluksesta. Turvallisuutta lisäävä mies yli laidan -toiminto (MOB) näyttää ja tallentaa kuvan koordinaateista, nykyisestä GPS-sijainnista, paikallisen VHF-kanavan ja kellonajan sekä soittopainikkeen hälytysnumeroon.

Pro-versiossa edullisesti hyödyllisiä lisäominaisuuksia

Sovelluksen maksullinen Pro2-versio (14,99€/vuosi) tarjoaa hyödyllisiä lisäominaisuuksia, kuten karttaosien tallennus ja niiden offline-käyttö, reittien luominen reittipisteiden avulla, tiedot kurssista ja nopeudesta pohjan suhteen, trippimittari sekä AIS-tiedot.

Pro2-version muita käyttäjien toivomia ominaisuuksia ovat muun muassa:

  • vierasvenesatamien tiedot
  • omien kiinnostavien kohteiden tallennus kartalle (esim. kala-apajat!)
  • kiinnostavien kohteiden ja reittien tallennus
  • tietojen synkronointi omien eri mobiililaitteiden välillä Google- tai Facebook-tunnuksilla
  • Pro2-versioon voit ostaa myös Ruotsin ja Norjan sekä Tanskan merikarttoja

Uutta veneilykaudelle 2020: automaattinen reittisuunnittelu

Pro-versiossa voit merkitä haluamallesi reitille 1-5 reittipistettä ja sen jälkeen klikata Automaattinen reittisuunnitelma (Autom.reitti) -painiketta, jolloin sovellus laskee lyhimmän reitin lähtö- ja päätepisteen välille. Tämän jälkeen voit tarkistaa reitin ja hienosäätää sitä aivan kuten manuaalisesti tekemiäsi reittejä. Automaattinen reittisuunnitelma pohjautuu käyttäjänä antamiisi turvasyvyys ja -korkeustietoihin. Tämän ansiosta 0100100 Merellä huomioi muista sovelluksista poiketen sillat, voimalinjat, soveltuvat väylät sekä luonnonsuojelualueet.

Automaattinen reittisuunnittelu on tällä hetkellä saatavilla iPhoneen/iPadiin ja tulossa lähiaikoina myös Android-järjestelmää käyttäviin laitteisiin sekä pian julkaistavaan sovelluksen web-versioon.

Tutustu tarkemmin omassa sovelluskaupassasi ja lataa heti käyttöösi:

 

Jaa julkaisu:

LUE MYÖS

Tampereen Kauneusateljé

Referenssi Tampereen Kauneusateljé on kauneudenhoidon edelläkävijä, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen ja terveen ihonhoitovaihtoehdon. Olemme erikoistuneet iho-ongelmien…

Katso kaikki artikkelit